Timo Virtanen

Kokemuksia Blurbista Valokuvaus

20.07.2011

Kun päätin tehdä kirjoittamastani blogista vaihto-opiskelun ajalta kirjan, piti ensin selvittää mistä se kannattaisi tilata, jotta saisin siitä juuri sellaisen kun haluan. Vaihtoehdot olivat:

Olen aikaisemmin käyttänyt jokaisen tarjoajan omia sovelluksia, ja todennut ne hermoja raastaviksi softakasoiksi. Ensimmäinen kriteerini siis oli, että kirjan voi suunnitella InDesignilla ja toimittaa PDF:nä painotaloon. Tämä sulki Ifolorin pois.

Toinen kriteerini oli, että saisin suunnitella myös kannen itse siten, että kuva painetaan suoraan pahviin, ei erilliselle kansiläpyskälle. Ifolorillahan tämä olisi mahdollista, mutta se on jo karsittu pois pelistä. Kuvat kirjaksi -palvelussa tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, joten vaihtoehdoksi jäi amerikkalainen Blurb, josta netissä on pääosin vain hyvää sanottavaa. Olen itsekin aikaisemmin tilannut puljusta kirjan, jonka painotyö meni kuitenkin pieleen. Parin kuvan ja reklamaatiomailin avulla kuitenkin jo samana päivänä lähti uusi kirja painoon ilman erillisiä maksuja, eikä pilalle mennyttä kirjaa tarvinnut lähettää takaisin.

Tällä kertaa homma toimi ensimmäisellä yrityksellä. Blurbin PDF-opasta seuraten ulostin PDF:n InDesignista ja tarkistuksen jälkeen lähetin sen webin kautta heidän palvelimelleen. Parin tunnin prosessoinnin jälkeen kirja oli valmis tilattavaksi. Viiden päivän kuluttua kirja lähti UPS:n kyytiin Hollannista ja oli noin viikon päästä kotiovella.

Painolaatu on Blurbilla Ifoloriin verrattuna marginaalisesti parempi — rasterikoko on hieman pienempi. Kuvat kirjaksi -palvelun painolaatua en ole päässyt tarkastelemaan livenä, enkä voi sitä vielä tuomita.

Hintaahan tällaiselle täysin kustomoidulle kovakantiselle 146-sivuiselle ~30x30cm-kokoiselle kirjalle kertyy aika paljon (postikuluineen ~120e), mutta eihän muistoille voi asettaa hintaa, eihän?

Selaa kirjaa Blurbin sivuilla.

Comments are disabled.

Tiedot

Fanipostia voi laittaa tähän osoitteeseen

tvirtanen@gmail.com

+358-50-5718185